Få med deg de siste annonsene fra Elkjøp og ikke gå glipp av de ukentlige kampanjene!

Det har aldri vært enklere å bla gjennom Elkjøp sine ukentlige tilbud. Nå kan du finne alle ukestilbud og annonser på ett sted! Ta en titt og spar penger!

Elkjøp – Historien

Så langt tilbake som 1962 gikk 33 elektroforhandlere sammen for å starte opp en frivillig fagkjede for elektrohandel. Trygve Fjetland var ansvarlig for å bygge opp organisasjonen og han etablerte grossistselskapet A/S Elektrokjøp 16. mars 1962 som sentralledd i kjeden. Fjetland satt som leder for Elkjøp i 24 år og utviklet kjeden til å bli en ledende virksomhet som endret strukturen i elektrobransjen i Norge.

I begynnelsen var det kun fokus på hvitevarer og småelektriske husholdningsapparater. Brunevarer kom inn i varesortimentet i 1966. Stormarkedskonseptet som vi kjenner i dag, med både brune-, hvitevare- og datasektoren med telematikk er samlet under ett tak, ble introdusert i 1984. Fjetland overlot konsernsjef stillingen til Thor Bjarmann i 1986 som da hadde jobbet i selskapet i seks år.

I 1993 ble Elkjøp børsnotert og hadde en enorm ekspansjon i årene etter til Sverige, Danmark, Island og Finland. Engelske Dixons Group plc kjøpte Elkjøp-konsernet i 1999 som da ble tatt av Oslo børs.